Mengyán Eszter: Főszerkesztőből szabadúszó aktivista-blogger – megéri? Hogyan?

2016 áprilisában több olvasmányélmény, dokumentumfilm (The True Cost), megrázó Instagram- és Facebook-poszt miatt döntöttem úgy, hogy a tudatos ruhavásárlás, az ökodivat, a fenntarthatóság mellett teszem le a voksomat. Erről írok, posztolok, kutatok, beszélgetek, latba vetem az összes szaktudásomat, hogy eljusson hozzád is az üzenet:

változtatni kell.

2016 októberében eldöntöttem, hogy fél évig nem vásárolok ruhát, cipőt, egyéb kiegészítőt. Semmit, ami a ruházkodással kapcsolatos. A fél évig tartó projektbe olyan jól belejöttem, hogy úgy gondoltam: emelek a téten. Ha már lúd, legyen kövér! Egy évig nem vásároltam magamnak, közben rengeteg pozitív visszajelzést kaptam, ami miatt biztosan tudom: beszélni kell erről a témáról a kihívás után is.

2018 áprilisában Mandzák Enikővel, a PIZSI magyar pizsamamárka brandtulajdonosával 29 magyar tervezőt vettünk rá, hogy megmutassák, kik készítik a ruháinkat. Ezzel csatlakoztunk a Fashion Revolution nemzetközi kampányához. A megmozdulás olyan jól sikerült, hogy mindkettőnket beválasztottak a Fashion Revolution Hungary csapatába, amely hatalmas öröm és büszkeség.

Ha már ezeket a sorokat olvasod, akkor egy lépéssel közelebb jutottál ahhoz, hogy megértsd, miért is olyan fontos ez.