Pásztor Dávid

Home / Portfolio / Pásztor Dávid
Pásztor Dávid

Designer, a UX Studio Budapest alapítója. Csapatával nemzetközi piacra szánt digitális termékeket tervez, amelyek több millió emberhez jutnak el havonta.

Már az egyetem alatt felismerte, hogy a UX Design az a terület, ami igazán lelkesíti. Kisebb projekteken kezdett dolgozni, amit állásajánlatok követtek, azonban úgy érezte, hogy az alkalmazotti lét hagyományos keretei gyorsan rombolják a friss lendületet és kreativitást. Olyan közegben szeretett volna dolgozni, ahol korlátok nélkül bontakoztathatja ki a képességeit, ahol nincs bonyolult szervezet, felső irányítás és fix munkaidő. Rövid freelancer időszak után, amikor már több volt a megbízás, mint amit be tudott vállalni, egy barátjával közösen elkezdtek egy olyan céget építeni, ahol szívesen dolgoznának. Ez a ma már 20 fős UX Studio.

Dávid szerint minden sikeres szabadúszó életében eljön az a pont, amikor eldöntheti, hogy freelancer marad, vagy elindul egy teljesen más irányba: céget alapít, ahol az ideje egyre nagyobb részében már menedzser lesz, emberekkel foglalkozik. Mindkét útnak megvannak a nehézségei és szépségei is, az adott embertől függ, hogy ott és éppen akkor mit lát maga előtt. De a lehetőséget fel kell tudni ismerni.